van Schip, keurslager

Al 60 jaar een begrip in Utrecht

Al sinds 1957 is de naam ‘Van Schip’ een bekende naam in de Utrechtse Rivieren- en Dichterswijk. Maar het verhaal begint nog eerder. De plek waar de Keurslagerij tot op de dag van vandaag staat, is een plek waar de liefhebber van vers vlees al vanaf het begin van de vorige eeuw zijn hart kan ophalen.

1957

2017

Het begin

Het was Gerard van Rijn die aan de rand van de stad, in de toenmalige nieuwbouwwijk, als een van de eerste een slagerij bouwde. Slager van Rijn liep goed, maar hij had enkel dochters en geen van zijn dochters had ambities om het slagersvak in te gaan en de slagerij over te nemen. Het leek het einde van deze Utrechtse slagerij… Gelukkig was daar Jan van Schip. Een jongeman die woonde en werkte op de boerderij van zijn ouders in Terweide.

Passie voor het slagersvak

Maar zijn passie lag niet bij het boerenleven,
hij zag meer in het slagersvak. Jan kwam in contact met Gerard van Rijn en ging bij hem in de leer. En Jan bleek een natuurtalent! Hij had feeling voor dit vak en had de fijne kneepjes in korte tijd in zijn vingers. Na enkele jaren intensieve samenwerking, was het tijd voor Gerard van Rijn om de slagerij over te dragen aan Jan van Schip. Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de slagerij.

Verandering

Sinds de opening in 1957 is de tijd in de slagerij niet stil blijven staan, er zijn veel veranderingen doorgevoerd en gunste van de ontwikkeling van de slagerij. Voor Jan van Schip was het belangrijk om de ontwikkelingen en rends in de markt te blijven volgen. Mede daarom zijn er diverse verbouwingen geweest en is het assortiment regelmatig uitgebreid, ook om aan de vraag van de consument te kunnen voldoen.

Opvolging

Jan van Schip en zijn vrouw Joke kregen samen drie kinderen en het waren allemaal zoons, daar zou toch wel een opvolger voor de slagerij bij moeten zitten? Twee van de drie besloten om naar de slagersvakschool te gaan om verder te gaan in het slagersvak en de derde zoon ging studeren in Amsterdam. Uiteindelijk startte Juul van Schip een slagerij in Houten en Dick van Schip bleef bij de slagerij op de Balijelaan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want de ‘Van Schippen’ zijn echte foodies. Dus ook de jongste zoon, Jan-Pieter van Schip, ging met lekker eten werken. Hij bouwde een genormeerd restaurant op in Amsterdam.

Keurslager van Schip

In maart 1991 is de slagerij toegetreden tot de Vereniging van Keurslagers. Dat is een Vereniging die hoge eisen stelt aan hun leden, want Keurslager word je niet zomaar. Het assortiment moet goed zijn, de  versheid en hygiëne perfect en ook wordt er aandacht besteed aan vakmanschap en innovatie. Dit is een groep slagers uit het hele land, zij wisselen kennis en ideeën uit om zo het niveau van de Keurslagers hoog te houden. Een Keurslagerlogo staat nooit onverdiend op de winkel!

Een nieuwe generatie

Na 34 jaar vond Jan van Schip het tijd voor de nieuwe generatie en namen Dick en zijn vrouw Hélène de slagerij over. En met een nieuwe generatie, komen er ook weer nieuwe ideeën om nog meer uit de slagerij te halen. Er volgt een ingrijpende verbouwing. Met resultaat: een zeer moderne slagerij met ruimte voor verdere groei in de toekomst. Ook de wensen van de klanten zijn in de loop van de tijd veranderd. Zo is de vraag naar vlees, afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad, flink gestegen. Hetzelfde geldt voor de bewerking van het vlees, dat moet gebeuren met zo min mogelijk toevoegingen. Bij Keurslagerij van Schip zijn ze vanaf het begin meegegaan in deze nieuwe trend.

Keurslagerij van Schip heeft door te luisteren naar zijn klanten een naam gevestigd die in Utrecht direct gekoppeld wordt aan een lekker en verantwoord stuk kwaliteitsvlees. En dat willen we ook in de toekomst graag zo houden!

van Schip, keurslager

Balijelaan 16
3521GR Utrecht
0302817255

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten